bannn
(0 votes, average 0 out of 5)

BelezniciМлад мъж сложи край на живота си зад решетките, след като полицията го спипа да шофира на градус.

Полицията спряла за проверка в село Изгрев, общ. Благоевград лек автомобил ”Фиат Пунто”, управляван от И.М. на 39 години. Мъжът бил проверен за наличие на алкохол, като дрегерът отчел 1.8 промила в кръвта му. И.М. е придружен от полицейските служители до Центъра за спешна медицинска помощ за вземане на кръвна проба, но водачът отказал да даде кръв за изследване. По време на придвижването му с полицейски автомобил към управлението 39-годишният мъж направил опит да слезе и да избяга. Той е задържан  около 17:00 часа в 01 РУП-Благоевград  с полицейска мярка за 24 часа. Срещу него е започнато бързо полицейско производство за престъпление по чл.343”б” от НК.

В 18.05 часа охраняващият помещението за задържане полицейски служител открил в килията за задържане обесен 39-годишният мъж, който въпреки оказаната му медицинска помощ починал.

По разпореждане на окръжния прокурор местопроизшествието е посетено от следовател при Окръжен следствен отдел в Благоевград и от дежурен прокурор при Окръжната прокуратура. Образувано е досъдебно производство за изясняване на всички обстоятелства и причини за настъпване на смъртта на И.М. и дали последната е настъпила в резултат на извършено престъпление от общ характер.

С цел изясняване на случая с оглед установяване на данни за извършени дисциплинарни нарушения от страна на служители на ОДМВР Благоевград със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград е разпоредена служебна проверка по случая.

Инспекторатът на МВР е започнал проверка по инцидента, на място има и служители на Института по психология – МВР.

Продължават действията по разследването.

Добави коментар

Защитен код
Обнови

miss2013
jason_logo
Как искате да ви плаща шефът?

mirogled.com

Untitled-2

Абонирай се за новините на agencia.bg