bannn
(0 votes, average 0 out of 5)

GDelchev planТри работни групи ще бъдат сформирани от общински експерти, общински съветници и кметове на населени места.

Групите ще пишат плана за развитие 2014-20120 година на община Гоце Делчев. Едната ще се състои от вещи лица и ще предлага приоритетите по инфраструктура, туризъм, социални дейности, култура и спорт. Друга група ще отговаря за предложения за развитие в областта на здравеопазването, образованието, социални дейности. Третата работна група ще определя приоритетите по развитие на селско и горско стопанство, рибарство и аквакултури.

Срокът за представяне на плана в МРРБ е края на месец септември, на базата на който община Гоце Делчев ще може да кандидатства за финансиране на проекти в периода 2014-2020 година.    

Първа работна среща се състоя днес между общинските съветниците, кметовете на населени места и модераторите от консултантската фирма по подготовка на Общински план за развитие на община Гоце Делчев за периода 2014-2020 година.

Проблемите и исканията на селските кметове са почти идентични, бе констатацията на експертите. Инфраструктура, туризъм, енергийна ефективност и екология, здравеопазване, образование и земеделие, са основните приоритети, които трябва да се включат в дългосрочния план за развитие на общината, предлагат кметовете.

Добави коментар

Защитен код
Обнови

miss2013
jason_logo
Как искате да ви плаща шефът?

mirogled.com

Untitled-2

Абонирай се за новините на agencia.bg